قالیشویی چیست؟
همانطور که به وضوح از اسم این کار مشخص است، به عملی که مربوط به شستن قالی، قالیچه و... می شود، قالیشویی گفته می شود.
از آنجایی که فرش یکی از اجزای مهم دکوراسیون منزل است، طبیعتا تمیزی و پاک بودن آن بسیار مهم بوده و باید توجه ویژه ای به آن داشت.
در کارگاه های قالیشویی شستشو، غبارروبی و لکه زدایی فرش ها به صورت دستی و یا ماشینی با آب و مواد شوینده انجام می شود.
قالیشویی در زمان های دور به وسیله آب و صابون و با نیروی انسانی و دست صورت می گرفته که قالیشویان به صورت فردی یا گروهی این کار را انجام می دادند.

قالیشویی در ایران قدمت دیرینه داشته و به عنوان یک شغل ثبت شده و دارای اتحادیه و صنف می باشد که در سال 1351 تاسیس شده است.
اگر چه هنوز در برخی نقاط ایران و جهان، قالیشویی با دست انجام می شود ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ساخت دستگاه های پیشرفته و مواد شوینده قوی تر، این کار در کارخانه ها و یا کارگاه های قالیشویی انجام می شود که سریع تر و آسان تر بوده و برای خشک شدن فرش ها نیز از گرمخانه استفاده می کنند.
قالیشویی بسته به نوع تار و پود فرش صورت می گیرد. به همین علت در قالیشویی فرش ها به دو دسته فرش دستباف و فرش ماشینی تقسیم شده و برای شستشو آنها از مواد شوینده و روش متناسب با فرش استفاده می شود.
اگر به این مسئله توجه نشود و شستشو فرش با احتیاط صورت نگیرد، ممکن است به فرش آسیب وارد شود. برای مثال، شستشوی فرش های دستباف با روشی به نام اعلاشویی صورت می گیرد و فرش ها با دستگاه ها و مواد شوینده حرفه ای شسته می شوند. بنابراین می بایست فرش های خود را برای شستشو، به قالیشویی های مطمئن و کاربلد بسپارید.
با توجه به کمبود آب، برای شستشو فرش ها، از دستگاه های اتوماتیکی که توانایی بازیافت آب مصرفی و به کار گیری دوباره آن را دارند، استفاده می شود که با این کار، در مصرف آب، به میزان قابل توجهی صرفه جویی می شود.
دستگاه های قالیشویی انواع مختلفی دارند از جمله:
دستگاه قالیشویی ثابت، دستگاه آبگیر لوله ای، ماشین آلات گرد و خاک گیر، دستگاه شلاق زن فرش، دستگاه قالیشویی تمام اتوماتیک، دستگاه ریل یا قطار شستشو فرش.